Основни аспекти при избор на климатични системи

20.12.2016

Климатиците са едни от най-полезните уреди, които присъстват в домовете ни. Казваме полезни, защото те са точно това! Няма друг подобен уред, който може да се погрижи за комфорта в дома или на работното място по-добре и ефективно от битовия климатизатор.

Съвременните климатици (каквито ще откриете и на http://atclima.bg/bg/) са икономични, безшумни и оборудвани с различни екстри, които ни осигуряват още по-голям комфорт в дома.

Тези електрически уреди са наистина много ефективни и популярни сред потребителите, но покупката на климатик може да се окаже и трудна задача (особено ако досега не сте купували битов климатизатор).

Основни аспекти, на които трябва да обърнете внимание при покупка на климатици от Пловдив

*Как да определите мощността на климатизатора, който ще ви е нужен?

Предполагаме, че по този въпрос сте наясно, но все пак ще кажем, че мощността на климатика се избира според кубатурата на помещението, което искате да отоплявате или охлеждате.

*Вид на климатика

Основните видове климатици в Пловдив са конвекторни и инверторни, но нашият съвет е да се насочите към инверторните климатични системи. Съветваме ви да се спрете на тях, тъй като са много по-икономични от обикновените (с близо 30%), по-безшумни са и залагайки на инверторни климатици ще възвърнете инвестицията си само за няколко месеца.

*Екстри

Ако имате възможност, спрете се на климатици, които имат допълнителни екстри като плазмен филтър, биофилтър за пречистване на въздуха, алергичен филтър, sleep режим и други.

*Ниво на шума

При различните марки климатици от Пловдив нивата на шума са различни като нивата варират от 21 до 48 децибела. Затова е добре, преди покупката да се консултирате със специалистите по климатични системи като http://atclima.bg/bg/ и да се спрете на климатици с по-ниски нива на шум.

*Лизинг

Тъй като цената на битовите климатизатори не е малка е добре преди покупката да попитате в магазина дали предлагат покупка на лизинг.

0 Comment on this Article

    Добави коментар